
Küpsetamata müslibatoon šokolaadi ja maapähklivõiga
See on “laisa inimese Snickers” – ei vaja küpsetamist, näeb ilus välja ja on alati maitsev. Ei tasu muidugi “päris Snickersi” maitset oodata, aga pettuma kindlasti ei pea. Tegemist on mõnusalt energiat andva amsuga, mis sobib igaks vahepalaks! Eriliselt hästi sobib Superberry Nutty või Lizi’s High Protein, aga töötavad kõik imeliselt.
Koostisosad (8–10 tükki):
- 220g müslit
- 125g maapähklivõid (või mandlivõid)
- 90g tassi tumedat šokolaadi (70%+)
- 50ml piima
- 1 sl kookosõli
- Näpuotsaga soola
- Soovi korral: kuivatatud marju või pähkleid peale
Valmistamine:
- Sulatamine – Sulata maapähklivõi koos kookosõliga tasasel kuumusel. Sega ühtlaseks.
- Segamine – Kookosõlile ja maapähklivõile lisa müsli ja näpuotsaga soola. Sega, kuni kõik on kaetud.
- Surumine – Suru segu küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse kandilisse vormi.
- Tardumine – Tõsta külmkappi vähemalt 1 tunniks.
- Viimistlus – Sulata šokolaad koos piimaga ja sega ühtlaseks. Väldi vee sattumist segusse, isegi piisk on piisav, et kreem tükki tõmbaks. Nirista saadud šokolaadikreem müslisegu peale.Soovi korral puista peale marju/pähkleid. Tõsta tagasi külmkappi või sügavkülmikusse kuniks šokolaad on tahenenud.
- Lõika tükkideks ja naudi.
Ligikaudne toiteväärtus (1 batoon / 10-st):
Energia ~265 kcal, valgud ~7,6 g, rasvad ~17,1 g, süsivesikud ~17,9 g, millest suhkrud ~7,4 g
Märkused:
- Maitselt sarnane Snickersile, aga vähem magus ja rohkem krõmps.
- Säilib külmkapis 5 päeva. Sügavkülmas mitu nädalat.
- Toiteväärtus on arvutatud Lizi’s Original Granola andmeid kasutades, ülejäänud koostisosade toiteväärtused on üldiste keskmiste järgi ning seepärast ongi tulemus ligikaudne